Plăcerea Condusului și Călătoria Către Sine

Azi a fost o zi senină de toamnă, iar eu mă găseam la volanul mașinii mele, simțind vântul care îmi mângâia părul și soarele blând pe piele. Nimic nu mă relaxează mai mult decât să urc la volan și să încep să conduc. E un sentiment incredibil de libertate, de parcă lumea întreagă se deschide în fața mea.

Îmi place faptul că pot alege unde să merg, unde să mă opresc și cât timp să stau acolo. Ador să fac opriri spontane pentru a admira un peisaj mirific, un apus magic sau un loc care îmi bucura sufletul. Și nu exista nicio presiune de timp, pot sa stau cât simt nevoia.

Cu toate acestea, nu pot să uit că acum câțiva ani, vacanța însemna pentru mine mai degrabă stres decât relaxare. Mă enerva ideea de a sta degeaba . Aveam o convingere limitativă, poate o ai si tu, că a sta (degeaba) înseamnă a pierde vremea. Dar am reușit să schimb această perspectivă.

În trecut, mereu simțeam nevoia să fac ceva, să citesc, să particip la un curs, să creez materiale pentru cursuri, să iau notițe sau să fiu într-o discuție cu cineva. Nu puteam să stau nicio secundă în liniște. De fapt, fugeam, dar nu de alții, ci de mine însămi.

Îmi era frică să mă cunosc cu adevărat, să explorez umbrele mele interioare, și era mai simplu să cred o poveste despre mine care să mă mențină în siguranță. Dar, în cele din urmă, am înțeles că această autocondamnare mă ținea prizonieră într-un ciclu nesfârșit.Si îmi era imposibil sa evoluez.

Așa că mi-am adunat curajul să mă uit la mine cu autenticitate și compasiune, în loc să mă biciuiesc, cum făceam înainte. Am înțeles că trebuia să-mi ofer șansa de a evolua și de a crește, în loc să fug mereu.

Pe măsură ce înțelegeam că lucrurile pe care le percepusem ca fiind rele în viața mea îmi aduseseră de fapt cele mai mari daruri și binecuvântări, am început să lucrez mai profund cu mine. Am învățat să iubesc această călătorie interioară.

Aseară, în sauna, cineva m-a întrebat dacă nu mă plictisesc. Ei bine, pentru mine, a sta cu gândurile mele reprezintă o oportunitate de a le observa. Să conștientizez gândurile care rulează în mintea mea și să le schimb conștient pe cele care nu-mi mai servesc.

Acum înțeleg că ceea ce sădesc în mintea mea astăzi, dacă repet de suficient de multe ori, se va manifesta în realitatea 3D. Așa că am început să cultiv obiceiuri benefice în vacanțe, care mă ajută să trăiesc cu adevărat în prezent, să mă conectez cu natura, să mă concentrez pe emoții și gânduri și să înțeleg mai bine valorile care mă ghidează.

Iată cele trei sfaturi care mă ajută să am o vacanță activă:

🍂 Atunci când mă conectez cu natura, admir peisajele superbe și îmi înalt gândul la creator, la cât de minunat le-a făcut pe toate, simt o stare profundă de recunoștință. 🙏

🍁 În timpul statului în bazin sau la saună, mă concentrez pe emoțiile și gândurile mele, meditez sau îmi repet afirmațiile pozitive.

🍁 În vacanță, este foarte simplu să observi care sunt valorile tale, uitându-te la ce acțiuni faci din energia lui “îmi face plăcere să…”, în comparație cu energia de “trebuie”. Aceasta te ajută să înțelegi mai bine alegerile tale.Si mai ales, să înțelegi de ce unele lucruri nu le vei face, indiferent de câte ori ți le propui.

Și mereu mă întorc acasă cu o perspectivă îmbogățită și cu mai multă inspirație pentru toate proiectele mele.

Tu ce obiceiuri benefice ți-ai format în vacanțe? Aștept cu nerăbdare să împărtășești cu mine în comentarii! 🚀a

Lasă un comentariu