Învârte roata vieții tale

8 ore
8 Şedinţe
1 Înscris
(0 Evaluări)

Prezentare generală

 

Cunoașterea celor 8 arii ale vieții tale îți oferă o hartă pentru navigarea în propria ta viață, te ajută să iei decizii mai informate și să dezvolți o perspectivă mai echilibrată și autentică asupra modului în care vrei să trăiești.

Alegi cele 3 arii ale vietii la care vrei sa lucrezi in urmatoarele 6 luni.

 

Schimbarea unei arii a vieții tale poate fi un proces complex, dar cu o planificare și abordare adecvată, poți realiza transformări semnificative. Iată câțiva pași cheie pe care îi vom urma:

      1. Auto-reflecție și clarificare:

  • Analizează în mod sincer de ce dorești să faci schimbarea și ce anume nu te satisface în starea actuală.
  • Stabilește obiective clare și realizabile pentru cele 3 arii ale vieții pe care vrei să le imbunatatesti

     2. Planificare:

 • Stabilește un plan detaliat cu pași mici și realizabili pe care să îi urmezi pentru a atinge obiectivele tale.
 • Include termene limită și etape intermediare pentru a te menține pe drumul cel bun.

 

      3. Acțiune și implementare:

  • Începe să aplici cunoștințele și abilitățile tale în practică. Poate fi vorba despre a aplica pentru locuri de muncă, a începe un proiect sau a-ți lansa propria afacere.

      4. Flexibilitate și adaptabilitate:

  • Fii deschis la schimbări și ajustări în funcție de feedbackul și experiențele pe care le ai.
  • Schimbările pot fi provocatoare, dar capacitatea de a te adapta este esențială pentru succes.

       5. Persistență și răbdare:

  • Schimbarea poate dura mai mult decât te aștepți. Menține o atitudine pozitivă și continuă să muncești pentru atingerea obiectivelor tale.

        6. Îngrijirea de sine:

 • Asigură-te că îți acorzi suficientă atenție și îngrijire pe parcursul acestui proces. Menținerea echilibrului între viața personală și noua arie de dezvoltare este crucială.

Este important să reții că schimbarea poate fi provocatoare, dar cu determinare și efort, poți atinge cu succes noile tale obiective.

Odata ce dobandesti claritate asupra directiei in care vrei sa te dezvolti, un element -cheie il reprezinta alinierea obiectivelor setate cu dorintele si valorile tale REALE.In acest scop alocam o sesiune descoperirii valorilor tale inalte.

 1. Ghid pentru luarea deciziilor: Valorile personale funcționează ca un set de principii și standarde care îți ghidează deciziile și acțiunile. Cunoscându-ți valorile, poți lua decizii mai înțelepte și mai congruente cu ceea ce contează cel mai mult pentru tine.
 2. Autenticitate: Conștientizarea valorilor personale te ajută să trăiești o viață autentică și congruentă cu tine însuți. Atunci când acționezi în acord cu valorile tale, te simți mai autentic și mai în armonie cu tine.
 3. Sursă de motivație: Valorile personale pot fi o sursă de motivație puternică. Atunci când lucrezi în direcția unor obiective aliniate cu valorile tale, vei găsi mai multă energie și entuziasm pentru a-ți atinge scopurile.
 4. Stabilitate emoțională: Cunoașterea și trăirea în acord cu valorile personale pot contribui la stabilitatea emoțională. Știind ce este cu adevărat important pentru tine, poți face față mai bine provocărilor și schimbărilor din viață.
 5. Alegerea carierei potrivite: Valorile pot juca un rol important în alegerea carierei sau domeniului de activitate. Atunci când munca ta este aliniată cu valorile tale, te vei simți mai mulțumit și mai împlinit profesional.
 6. Relații autentice: Cunoscând valorile tale, poți atrage în viața ta persoane cu valori similare și poți construi relații autentice și durabile.
 7. Prioritizarea timpului și resurselor: Valorile te ajută să îți prioritizezi timpul și resursele. Poți aloca mai mult timp și energie lucrurilor și activităților care sunt în concordanță cu ceea ce contează cel mai mult pentru tine.
 8. Dezvoltare personală: Cunoașterea valorilor personale poate facilita dezvoltarea personală și creșterea. Poți lucra asupra aspectelor care nu sunt în acord cu valorile tale sau să îți îmbunătățești abilitățile care te ajută să trăiești în concordanță cu ele.

Un alt pas determinant in realizarea obiectivelor stabilite il reprezinta identificarea convingerilor limitative care te vor sabota daca nu le schimbi cu altele benefice, precum si anumite blocaje cauzate de ranile emotionale suferite in copilarie.Pentru a le identifica pe cele care te-ar putea impiedica sa obtii rezultatele dorite, vom parcurge o sesiune terapeutica.

 

Terapia poate juca un rol semnificativ în realizarea obiectivelor, în special atunci când vine vorba de schimbări personale, dezvoltare personală sau depășirea unor obstacole emoționale sau psihologice care te pot împiedica să atingi obiectivele tale. Iată câteva moduri în care terapia poate influența realizarea obiectivelor:

 1. Auto-cunoaștere și claritate: Terapia oferă un spațiu sigur pentru auto-reflecție și explorare a gândurilor, emoțiilor și motivațiilor tale. Prin înțelegerea profundă a trecutului, a gândurilor limitative și a resurselor tale interne, poți dezvolta o mai mare claritate cu privire la obiectivele tale și la calea pe care dorești să o urmezi.
 2. Gestionarea emoțiilor și stresului: Terapia te poate învăța modalități sănătoase de a gestiona emoțiile negative, anxietatea și stresul care pot apărea pe parcursul atingerii obiectivelor. Aceasta te poate ajuta să menții un echilibru emoțional și să nu fii copleșit de reacții emoționale neproductive.
 3. Depășirea blocajelor și fricilor: Uneori, anumite gânduri sau traume trecute pot împiedica înaintarea către obiective. Terapia poate ajuta la identificarea și depășirea acestor blocaje, permițându-ți să treci peste fricile și îndoielile care te pot împiedica să acționezi.
 4. Creșterea încrederii și autostimei: Terapia poate sprijini dezvoltarea încrederii în sine și a stimei de sine, aspecte esențiale pentru a-ți urma obiectivele cu încredere și a depăși obstacolele care apar pe parcurs.
 5. Dezvoltarea abilităților de comunicare și relaționare: Terapia poate îmbunătăți abilitățile de comunicare și relaționare, ceea ce este util în interacțiunile cu ceilalți în timp ce lucrezi la atingerea obiectivelor tale. Relațiile sănătoase pot juca un rol important în susținerea ta pe parcursul acestui proces.
 6. Planificare și strategii: Terapeutul iti ofera ghidare și sprijin în dezvoltarea unor planuri realiste și strategii pentru atingerea obiectivelor tale. Acesta te poate ajuta să identifici pașii necesari și să rămâi concentrat pe direcția corectă.
 7. Menținerea motivației: Terapia poate ajuta la menținerea motivației și angajamentului pe termen lung în fața provocărilor și obstacolelor. Un terapeut poate oferi susținere și încurajare constantă pe parcursul călătoriei tale.

Terapia poate fi un instrument valoros în dezvoltarea personală și în realizarea obiectivelor tale, dar este un proces care necesită timp, angajament și deschidere pentru schimbare.

Odata ce avem claritate asupra a ceea ce iti doresti sa obtii, ne-am asigurat ca dorintele tale sunt aliniate cu valorile tale inalte si am dezactivat convingerile limitative blocante, te echipez cu tehnici foarte eficiente de manifestare care sa te sprijine sa aduci in viata ta ceea ce tu iti doresti.

Tehnicile de manifestare sunt adesea asociate cu ideea că poți atrage în viața ta ceea ce îți dorești prin concentrarea asupra gândurilor și energiei pozitive. Deși opinile cu privire la eficacitatea lor pot varia, există câteva motive pentru care oamenii consideră important să aplice astfel de tehnici:

 1. Focus și claritate: Prin utilizarea tehnicilor de manifestare, îți concentrezi atenția asupra obiectivelor tale și îți clarifici ce îți dorești să realizezi. Aceasta te poate ajuta să devii mai conștient de direcția în care dorești să mergi și să pui în mișcare acțiunile corespunzătoare.
 2. Crearea unei mentalități pozitive: Tehnicile de manifestare încurajează cultivarea unei mentalități pozitive și a unei atitudini optimiste. Gândirea pozitivă poate avea un impact semnificativ asupra modului în care percepem și reacționăm la situații din viață, ceea ce poate influența succesul nostru în atingerea obiectivelor.
 3. Motivație și încredere: Practicarea tehnicilor de manifestare poate ajuta la consolidarea încrederii în propriile abilități și la menținerea motivației pe termen lung. Vizualizarea constantă a succesului și a realizărilor tale poate spori încrederea că poți atinge obiectivele propuse.
 4. Conexiunea între gânduri și acțiuni: Un argument în favoarea manifestării este că aceasta ajută la stabilirea unei legături între gândurile și acțiunile noastre. Concentrându-ne asupra a ceea ce dorim să atragem în viața noastră, suntem mai predispuși să luăm măsuri care ne conduc către acele obiective.
 5. Reducerea stresului și anxietății: Practicarea tehnicilor de manifestare poate ajuta la gestionarea stresului și anxietății, oferind un cadru de concentrare asupra aspectelor pozitive și a soluțiilor în loc să te concentrezi pe obstacole sau probleme.
 6. Pentru autodisciplină: Implementarea tehnicilor de manifestare necesită autodisciplină și angajament în a-ți dedica timp și efort pentru a-ți clarifica obiectivele și a-ți focaliza energia.
 7. Îmbunătățirea imaginației și creativității: Practicând vizualizarea și manifestarea, îți poți dezvolta abilitățile de imaginație și creativitate, ceea ce poate fi util în găsirea unor soluții inovatoare pentru probleme sau provocări.

Îndrăznește să strălucești!🌞

#dezvoltarepersonala

#valori

#terapie

#vindecareemotionala

Requirements

 • Aplicația Zoom
Avatar utilizator

Lăcrămioara Marița

8 Recenzii
2 Persoane
6 Cursuri
0.0
0 evaluări
5 stele
0%
4 stele
0%
3 stele
0%
2 stele
0%
1 stele
0%

Fii primul care lasă o recenzie "Învârte roata vieții tale"

Cursuri asemănătoare